About

De Studentenvereniging

Biomedica is de faculteitskring van het departement Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Gezien het feit dat de studie Biomedische Wetenschappen in Antwerpen nog vrij nieuw is, zijn we begonnen als een kleine club, maar dat zijn we nu zeker niet meer. Met een record aantal leden van meer dan 400 (het stijgt elk jaar!) maken we er meer dan ooit een bijzonder jaar van en dit kan met uw steun.

Doel van Biomedica

Het doel van Biomedica is de studietijd van alle studenten Biomedische Wetenschappen onvergetelijk te maken. Dit doel proberen we te bereiken door minimaal 1 activiteit per week te organiseren. We proberen ook om de studenten ondersteuning te bieden op academisch vlak. Zo bieden wij onze leden een forum aan waar er vragen gesteld kunnen worden. Ook maken wij ieder jaar voor alle bachelorjaren en masterjaren een examenbundel. Deze examenbundel bevat oude examenvragen, uitgewerkte oefeningen, samenvattingen en algemene examentips. Ook zijn we altijd bereid om extra uitleg te geven wanneer de leerstof onduidelijk is of vragen te beantwoorden tijdens de examenperiodes.

De mensen achter Biomedica

Biomedica wordt geleid door een team van 17 dynamische jongeren. Dit team zorgt onder leiding van de praeses het hele jaar door voor tal van activiteiten. Doordat iedereen zijn eigen functie heeft binnen het praesidium ontstaat er een efficiënt team waarvoor niets onmogelijk is. Ieder jaar wordt een nieuw praesidium verkozen door de leden. Maar eerst moet het opkomende team zich bewijzen door middel van de verkiezingsweek. In deze week organiseren zij iedere dag een activiteit om aan te tonen dat ze het waard zijn om de fakkel over te nemen.

Advertenties